Friday, September 22, 2006

Tampereella 21.9.2006 sama tilanne http://www.kavkaz.fi mielenosoitusta seuranneen kohdalla. 2 poliisia kävi kiinni ja uhkasi sakoilla niskottelusta

Tampereella 21.9.2006 sama tilanne http://www.kavkaz.fi pj. Seppo Lehdon mielenosoitusta seuranneen kohdalla

2 poliisia kävi kiinni Seppo Lehdon mielenosoitusta valokuvanneeseen henkilöön ja uhkasi sakoilla niskottelusta, jollei tilannetta valokuvannut anna henkilötietojaan, niin lupasivat häkittää eli viedä poliisiautolla poliisiasemalle. Valtuuksien kertoivat tulevan suoraan poliisilaista ja että heille tuli käsky ottaa valokuvaajan henkilötiedot

Joten ei tuossa mitään uutta ole kun vertaa siihen miten toimittiin Tampereella:

Viestintäalan järjestöt paheksuvat kuvaajan kiinniottoa
22.9.2006 18:11

Mielenosoitusta työnsä puolesta seurannut valokuvaaja otettiin kiinni ja vietiin säilöön 18 tunniksi.

Suomen Journalistiliitto ja Viestinnän Keskusliitto kirjelmöivät perjantaina sisäministeri Kari Rajamäelle (sd)Suomen Kuvalehden valokuvaajan kiinniottoa. Poliisi otti kiinni valokuvaaja Markus Pentikäisen Asem-kokoukseen liittyneessä mielenosoituksessa Helsingissä 9. syyskuuta.

Journalistiliitto paheksuu menettelyä ja vaatii Rajamäeltä vastauksia poliisin ja viestimien suhteesta sekä sananvapaudesta nouseviin kysymyksiin. Myös Viestinnän Keskusliitto vaatii ministeriötä selvittämään poliisin toiminnan perusteellisesti.

Tapahtumailtana Suomen Kuvalehden valokuvaaja seurasi liittojen mukaan työnsä puolesta, kun poliisi saartoi mielenosoittajat. Tilanteen lauettua valokuvaaja otettiin kuitenkin kiinni ja pidettiin poliisin säilössä yhteensä 18 tuntia, koska hän oli jatkanut kuvaamista poliisin poistumiskäskyn jälkeen. Viestinnän keskusliiton mukaan poliisi oli tietoinen siitä, että valokuvaaja oli lehden palveluksessa.

Liiton mukaan Pentikäisen tapaus on periaatteellisesti vakava, koska kiinniotettu oli tiedotusvälineen palveluksessa oleva journalisti, joka työnsä puolesta oli paikalla raportoidakseen tapahtumista. Liitto korostaa, että vapaa, reaaliaikainen tiedonvälitys on turvattava yhteiskunnallisesti merkittävissä tapahtumissa silloinkin, kun niihin liittyy poliisioperaatioita.

Journalistiliitto vaatii vastauksia

Journalistiliiton mukaan myös monet muut journalistit saivat kokea poliisin taholta asiatonta uhkaa ja toimintavapauksien rajoittamista. Esimerkiksi kameroita uhattiin ottaa pois, jos kuvaaja ei lopeta kuvaamista.

- Kyse on Journalistiliiton jäsenten ja liiton vaalimien periaatteiden kannalta aivan ydinasioista, emme voi painaa asiaa villaisella, sanoo liiton puheenjohtaja Arto Nieminen.

Journalistiliitto kysyi kirjeessään Rajamäeltä, menettelikö poliisi todella oikealla tavalla, kuten viranomaiset ovat sanoneet. Liitto ihmettelee myös, oliko Suomen ja Asem-kokouksen turvallisuuden kannalta välttämätöntä pidättää valokuvaaja ja esittää uhkailuksi koettuja vaatimuksia muille toimittajille.

Kari Rajamäki sanoi Viestinnän Keskusliiton vetoomuksesta perjantai-iltapäivänä antamassaan tiedotteessa, että laillisuuden valvontaviranomaiset käyvät tapahtuman asiat lävitse. Hänen mukaansa poliisin tehtävänä on huolehtia yleisestä turvallisuudesta säädösten mukaisesti sekä ennaltaehkäistä mahdolliset järjestyshäiriöt.

Rajamäki lupasi, että viranomaisten toimet Smash Asem -mielenosoituksessa tutkitaan tarkasti.

STT
----------------
Kiinniotettu kuvaaja: Uutistilanteet voitava seurata loppuun
22.9.2006 18:26

Smash Asem -protestin yhteydessä poliisin kiinniottama valokuvaaja Markus Pentikäinen perää vakavaa keskustelua sananvapauden tilasta ja kehitystrendeistä.

Pentikäisen mukaan median edustajilla on oltava oikeus seurata kaikki merkittävät uutistapahtumat paikan päällä loppuun asti ilman, että heidän tarvitsee pelätä joutumista poliisin "pahnoille".

- Minä olin Kiasman edustalla lukijoiden ja lehden edustajana keräämässä uutismateriaalia ja todistamassa tärkeää tapahtumaa. En ollut hakemassa yksilönä vaaraa tai uhmaamassa ketään, Pentikäinen sanoo.

Suomen Kuvalehden valokuvaajana toimiva Pentikäinen otettiin kiinni Kiasman edustalla syyskuun 9. päivä. Kiinniotto tapahtui sen jälkeen kun poliisi oli saartanut Asem-kokousta vastustaneet mielenosoittajat Kiasman edustalla ja antanut heille lukuisia hajaantumiskäskyjä.

Pelisääntöjen oltava selvät

Pentikäinen myöntää tehneensä tietoisen päätöksen olla tottelematta virkavallalta tullutta viimeistä poistumiskehotusta. Hän kertoo ajatelleensa, että journalistin ohjeiden hengen mukaisesti hänen on seurattava tapahtuma loppuun asti. Myös poliisin olisi pitänyt ymmärtää tämä.

Valtaosa muista viestimien edustajista oli tuolloin jo poistunut mielenosoituspaikalta.

Onko toimittajilla ja kuvaajilla näin ollen työtehtäviensä nojalla erilaisia toimintavapauksia suhteessa poliisiin kuin tavallisilla kansalaisilla? Pentikäisen näkemyksen mukaan on.

- Korostan, että tätä asemaa ei saa tietenkään käyttää väärin.

- Tämän tyyppisissä tilanteissa meillä pitäisi olla selkeät pelisäännöt poliisin kanssa, että me voimme seurata ja uutisoida nämä tilanteet, valokuvaaja toteaa.

Pentikäinen joutui viettämään poliisin suojissa yhteensä lähes 18 tuntia ennen kuin pääsi vapaaksi. Häntä ei muiden mielenosoittajien tavoin sidottu ollenkaan. Lisäksi poliisi antoi Pentikäisen pakata kameransa ja muut tavaransa itse kiinnioton yhteydessä.

STT

2 Comments:

Blogger Valtioneuvosto vaihtoon ja Isänmaan Asialla: Suomi suomalaisille erilaisten maatamme raunioittavien kommarikepulirkpkokkarihorojen sijaan. Kestävää kehitystä profeettanne Lehto Tampereelta johdattaa said...

Tärkeä tiedotus Tampereen Vihreiden ex-hallituksen jäsenen ja useissa vaaleissa ehdolla olleen julkisuuden henkilö norsunluurannikkolainen Sylvain Kipre-asiassa
------------------------
Tiedoksi palstaa seuraaville:

Tänään 12.1.2007 olen saanut haastemieheltä tiedon, että Sylvain Kipre on Englannissa "työssä". Seuraavaksi pyrimme haastamaan laittomilla uhkauksilla ja päällekarkauksilla Seppo Lehdon henkeä uhanneen Sylvain Kipren sieltä.
Asiassa ei siis vielä ole määrätty käsittelypäivää.

Asian diaarinumero on R 06/5135 ja sitä käsittelee siis osasto 28

6:39 AM  
Blogger Pictures of muhammed cartoon contest said...

Karikatyyrikisa alkanut

http://muhammed-cartoon-contest.blogspot.com

More prophet Muhammed caricatyres from this blog

http://muhammed-cartoon-contest.blogspot.com

Take part to anti prophet pedofile Muhammed caricatyre contest in Finland

There are good eatable pig prices for winners;)

Finn people think that all muslims fuck alike prophet Muhammed with pigs. Is it true?

Olemme sananvapauden rajoja tutkiva yhteisö. Siksi julkaisemme e-mailiimme tulleet pilakuvat mm. profeetta Muhammedista.

Karikatyyrikisa on yhdenvertainen kaikille olit sitten neekeri, somali, suomalainen, valtionsyyttäjä, lehtineekeri tai koululainen Tervetuloa profeetta Muhammed pilakuvakisaan.

Tämä blogi on luvattu linkittää eteenpäin

http://muhammed-cartoon-contest.blogspot.com

sivustolle.

Joten siellä lisää asiaa;) Let`s hope so;)

Greetings from Finland http://mika-illman.blogspot.com
ja

http://thors-astrid.blogspot.com

Neekerit palautettava Afrikkaan kuten muutkin musulmaanit sinne mistä ovat tulleetkin

12:49 PM  

Post a Comment

<< Home